Автор: Веселин Паунов - кор. на БНР в ЛондонВ  украинският президент Володимир

...
Автор: Веселин Паунов - кор. на БНР в ЛондонВ  украинският президент Володимир
Коментари Харесай

Зеленски каза, че не се интересува от среща с Путин за мирни преговори, за него Путин е никой

Автор: Веселин Паунов - кор. на БНР в Лондон
В  украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че не се интересува от среща с Владимир Путин за мирни договаряния, добавяйки, че за него Путин е " никой ", оповестява БНР.

Володимир Зеленски сподели, че " не схваща кой взема решенията в Русия " и добави, че до момента в който Москва споделя, че желае мир, в действителност лъже, като атакува Украйна с ракети.
" Те не желаят никакви диалози и това беше казусът преди нашествието. Президентът Путин реши по този начин ", сподели Зеленски и упрекна Путин, че живее в " информативен балон " и в действителност не знае какво се случва на бойното поле. 
Заленски обаче предизвести също по този начин, че Путин чака Западът да се " измори " да поддържа Украйна. 

" Той (Путин) не желае договаряния, тъй като не желае мир. Убеден съм, че Украйна е единствено първата стъпка за него. Убеден съм, че той води огромна война. И откакто целият свят в този момент оказва помощ на Украйна, той не мисли за това. Той си мисли: " Е, в този момент няма да свърши нашата работа в Украйна, само че ще изчакаме… светът няма да остане единен, те ще се уморят и аз ще продължа напред “.
" Но след Украйна ще има още стъпки, ще има и други страни, в случай че не успеем да устоим. Мисля, че ще се оправим, ще получим поддръжка и ще спечелим "
Украинският президент също по този начин отговори на спекулациите за съветска атака в Украйна през идващите седмици с припомняне по какъв начин се е почувствал, когато е осъзнал, че е почнала нашествието предходната година.
Припомняйки нощта на съветската инвазия преди съвсем година, той я разказа като началото на дълъг, сложен ден, който към момента не е завършил.
" Спомням си, че имаше детонации и позвънявания през нощта и аз споделих на брачната половинка ми: " Пригответе се. Трябва да подготвите децата ни и да им кажете какво става и да сте готови, тъй като няма да е безвредно да останете в президентската резиденция, където живеехме по това време ".
Попитан какъв брой близо са се доближили нахлуващите съветски сили до него, президентът сподели, че " никой не знае ".
" Имаше някои хора, които бяха арестувани в този регион, този държавен регион, а това е единствено на няколко километра отсам “, сподели Зеленски.
" Имаше доста разузнаване... И огромна част от това разузнаване ми подсказваше, че би трябвало да се движа бързо и да отида някъде... Не вярвайте, когато споделят, че е имало десетки опити и така нататък Не знам, може би тайните служби знаят повече за това ".
Запитан дали среща с Путин ще помогне за преустановяване на войната, Зеленски отговори:
" Това не съставлява интерес за мен. Настина не разбирам кой взема решенията в Русия ".
Той сподели, че негов приоритет номер едно са хората и че не желае да се бори на съветска територия.
" Просто желая те да спрат войната допустимо най-скоро и да изоставен страната ни по най-бързия метод “, означи Зеленски.
На различен въпрос - дали не е прекомерно късно за договаряния, Зеленски отговори:
" След това широкомащабно навлизане в Украйна, за мен Путин е никой, никой ". Зеленски уточни, че се е опитал да приказва с Путин в Нормандския формат преди съветското навлизане в Украйна и че Путин " е споделил едно, а направил друго ". " Кой е той в този момент? След пълномащабна инвазия, за мен той е никой, никой ".  
Зеленски употребява опцията по време на изявлението още веднъж да благодари за решението за изпращане на танкове за Украйна.

Източник: БНР
Следвайте " Гласове " в
 
26 Яну 202318626 Яну 202365726 Яну 2023250826 Яну 202394026 Яну 202352526 Яну 20231459КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023255711 Яну 2023165923 Яну 2023186028 Дек 20221113
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР